Wat heeft de wereld ons te bieden?

Thematisch onderwijs neemt een prominente plaats in op de Sint Adelbertusschool. Het leert kinderen te onderzoeken, te ontdekken en te ontwerpen. Het zet hun creativiteit en verbeelding aan het werk, leert ze samenwerken en presenteren. Stuk voor stuk essentiële vaardigheden in de 21e eeuw.

Het echte leven in duiken

Met thema’s als ‘Wereldse gerechten, Ontwerp je eigen woning en Hoe goed ken jij het menselijk lichaam?’ lijkt de Sint Adelbertusschool geregeld niet op de traditionele school waar uit lesboeken rekenen en spelling wordt geleerd. In plaats daarvan duiken we het echte leven in en verbinden we daaraan waardevolle lessen.

Onze thema’s worden schoolbreed en klasspecifiek behandeld en bestrijken cultuur, natuur en maatschappij. Meer dan eens halen we externe partners erbij. Denk aan de openbare bibliotheek of Kunst & Cultuurcentrum Artiance.

Ben jij ook zo nieuwsgierig?

Wat weten we al, wat willen we weten en wat hebben we daarvoor nodig? Met die vragen in onze bagage gaan we bij elk thema op pad, met de leerkracht als gids. Wat heeft de wereld ons deze keer te bieden?